You are currently viewing Pohjala Torm

Pohjala Torm

Estlands stolthet!

Pohjala/Pöhjala är i mitt tycke ett högkvalitativt bryggeri, många kvalitetsöl har kommit från dem. Denna gång en öl i en genre som jag inte tidigare sett dem leverera, en Gose, syrlig öl. Vart kommer detta leda oss?

Torm är en Imperial Gose, saltad syrlig veteöl. Färgen är lite mystiskt röd 😳 doften är frisk och tydligt syrlig, med inslag av tropisk frukt och lite örtigt. Smaken visar likaså, syrligt och fräscht. Har en angenäm saltsmak, mild och fin men som följer med. Tänker på lingon,  ja just det, lingon är det. Skulle även vilja säga honung, samt något som jag så väl känner igen, men inte finner ord för 🤔Kryddigheten lämnar ingen oberörd då den finns med som ett lätt täcke.

Ok, nu är ju jag den som mest och ”bäst” förespråkar denna genre från Beermatch, så lite jäv blir det 😱 men gillar verkligen denna öl, gärna efter ett träningspass, men kanske främst en varmare solig dag, men funkar fint idag den 2 april då vind och väder visar sig 🌀💧 Oavsett, ett fint hantverk, går inte säga något annat 👍 kom gärna åter!

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer