You are currently viewing X – Elderflower Hefeweißen
Elderflower Hefeweißen, flĂ€der,öl, Calle Sundvik
  • InlĂ€ggsförfattare:
  • InlĂ€gget publicerat:2019-10-19
  • InlĂ€ggskategori:Blog

X – Elderflower Hefeweißen

Uppdrag frĂ„n bryggare Calle Sundvik frĂ„n Göteborg; beskriv vad ni finner i ölen samt dess genre. Ok, en utmaning antas alltid frĂ„n min sida 🙄

Till hjĂ€lp tar jag frun, hon Ă€r duktig pĂ„ att finna smaker som jag bara vet namnet pĂ„, i bĂ€sta fall 😹

Ölen till vĂ€nster visar pĂ„ ölen som hĂ€llts upp strax innan den till höger. GĂ„r att se en fin grĂ€ddig skumkrona till höger som dock dra sig tillbaks relativt snabbt.

Doften lovar toner av apelsin, och en fin blommighet. GĂ„r det Ă€ven antyda en viss ”julighet”. Finner inte ord, men har en kĂ€nsla som jag inte kan naila 😳

Smaken har en fin touch av apelsinskal, men inte det frĂ€na utan det sköna. Har Ă€ven en ”oljighet” som lite lĂ€tt fastnar och biter sig kvar i gommen. Kolsyran gör sig pĂ„mind mest hela tiden, vill inte ta bort den, Ă€ven om jag kunde. Tycker mig Ă€ven finna gula Ă€pplen och honungsmelon. Den Ă€r Ă€ven lite syrlig i sin grundton, och har Ă€ven en liten metallisk bismak.

Vi Àr rörande överens frun och jag, detta Àr en god öl som Àr svÄr att slÀppa, hÄller lÄgmÀlt kvar sitt grepp, och man vill ocksÄ gÀrna vara kvar i denna kÀnsla en stund till.

Genren, vetetusan, vĂ„gar knappt gissa och tĂ€nker inte heller göra det 😜 dĂ€remot Ă€r jag sĂ€ker pĂ„ att Calle Sundvik kan brygga god öl. Tack Calle att jag fick prova denna skapelse som gjorts i Göteborg.

[dg attachment_pg=”false” paginate=”true” ids=”11003″]

7 kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer