Triangel Saison
Triangel Saison

Triangel Saison

  • Inläggsförfattare:
  • Kommentarer på inlägget:3 kommentarer
  • Inläggskategori:Ale / Blog

Det smäller till högt när du öppnar flaskan. Låter som om jag öppnar en flaska Champagne. Alen är ofiltrerad och har en ljus gul färg. Luktar lager och förstås malt. Triangel Saison är en ale i belgisk stil på 5,5%. Gamla Enskede Bryggeri som startade 2012 satsar visst medvetet på öl med låg alkoholstyrka.

Smakar lager i första ansatsen men går snabbt över till lätt syrlighet med en kryddigt citrussmak. Tänker lemonad och lime i en svensk örtträdgård när jag tar en klunk. Det figurerar en ganska tuff  och rund beska som tar fram en tydlig korvbröd smak, det måste vara vetemalten jag känner här. Det är mycket kolsyra.

Skumhatten hänger kvar till glaset är tomt. Testar att hälla långsammare enligt gängse teknik men effekten är densamma. Smaken är mycket mild nästan lite kort och en aning tunn men har samtidigt en egen karaktär som är tilltalande. Flörtar med syrlig öl men är absolut inte det.

Ölen känns ovanligt proffsig gjord. Är lite häpen och förvånad över ölen, det här har jag inte smakat förut. Tur jag har några flaskor till.

 

Per

Lite av en vete-och lagerdrickare. Gulorange öl speglar även intresset för ljusa sommardagar, stränder och Österlen. Ale och Ipa är också något som väcker intresse och dricker det numera oftare än lager. Erbjuds jag syrligöl får ofta grannen dricka upp det. Har fått upp ögonen för DIPA; Stout & Porter vilket är underbart!
Abonnera på kommentarer, missa inga repliker.
Meddela om
guest
3 kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer