You are currently viewing Patio Lanters APA 5,4%

Patio Lanters APA 5,4%

Norge i samarbete med Kanada. Collective Arts (Kanada) fixar ett fint konstverk på denna färgglada burk. Lervig (Norge) har tidigare gett oss fina öl och nu ska vi se om de lyckats. Jodå, här kommer ett insmickrande öl som tar en tur i skogen sedan förbi frukthyllan med aningen skärpa i bittra apelsincest-toner mot slutet. Den kostar 50 kr och fungerar utmärkt. Inte unika smaker utan välkomnade balans.

Medaljen? Lidingöloppet avklarat i ett regntungt Lidingö och efter 3 mil så känns denna öl precis vad man suktat efter.

Collective Arts Brewing handlar om att föra hantverköl och konst. Grundades 2013 av Bob Russell och Matt Johnston och ligger i Kanadas tidigare tillverkningsstad Hamilton, Ontario, och är känt för att släppa sina öl med iögonfallande burk och flaskkonst. De tar seriöst på kreativt samarbete och än så länge har mer än 700 konstnärer arbetat med Collective Arts.

Var tredje månad sänder Collective Arts en global uppmaning för konstnärer att lämna in arbete som de tror kan passa en ölmärkning. Den sista omgången lockade till över 2 000 inlagor, som delades ned till 55 konstnärer, vars arbete bedömdes och utvaldes med hjälp av frivilliga kuratorer från olika kreativa områden. Framgångsrika konstnärer behåller full upphovsrätt till sina konstverk, tillsammans med en avgift på $ 250.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer