Lios pale ale
Lios pale ale

Lios pale ale

  • Inläggsförfattare:
Från Överkalix skogar kommer denna Lios pale ale. Lios betyder ljus på Överkalixmål. Skumkronan är enorm när du häller upp ölen. Färgen är roströda. Mycket vackert!
Tjers bryggeri i Överkalix har gjort ölen. Bryggeriet ligger i Svartbyn på en familjegård som heter skål på engelska, eller heter och heter. Gården uttalas som skål på engelska. Bryggare heter Frida Andersson.
Det är en humlerik öl. Fruktig trots en maltig doft. Beskan är på hela tiden. Känner äpple i doften, fermenterad äpple kanske övermogen. Har jobbat med timmer hela dagen och tror mig känna kåda i doften.
Smakerna är blyga. Känner att det finns fler tropiska frukter här men beskan är som en liten pojk som aldrig annars får uppmärksamhet och avbryter ständigt när fruktgästerna vill prata. Titta på mig! Titta på mig!
En banan verkar vilja säga något men återigen blir den avbruten. Herr Mango vill tillägga något men hinner bara säga första stavelsen av fruktkompott innan han blir avbruten. Fröken melon som undervisar i Överkalix skola vill påpeka vikten av extra stödlärare till barn med uppmärksamhet problem men tystnar självmant när beskan börjar surra igen.
Lios Pale Ale är en riktigt intressant öl för er som gillar beskan i ölen. På köpet får ni fruktiga undertonen bryggt av ett proffs. Den här ölen vänder sig till proffs jag har en bit kvar innan jag är där men ser att här kan det bli något intressant framöver. Cheers på er!

Per

Lite av en vete-och lagerdrickare. Gulorange öl speglar även intresset för ljusa sommardagar, stränder och Österlen. Ale och Ipa är också något som väcker intresse och dricker det numera oftare än lager. Erbjuds jag syrligöl får ofta grannen dricka upp det. Har fått upp ögonen för DIPA; Stout & Porter vilket är underbart!
3 kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer