You are currently viewing Kåisa
  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:2019-08-19
  • Inläggskategori:Blog / Ipa

Kåisa

Ska erkännas inledningsvis, har haft svårt att finna en positiv känsla, från bryggeriet Barlingbo. Tycker att de har en bra story, härliga namn på ölen med lokal anknytning, men så blir det inte mer än så 😐 men alla förtjänar en ny chans, även Barlingbo bryggeri.

Denna öl är en IPA på 6.8%, kostar 25:-. Namnet är Kåisa, naturligtvis finns det en lokal koppling till namnet även denna gång. Kåisa är lockropet en gotlänning använder när de ska locka in lammen. Finns det andra lockrop som kan vara bra att känna till?

Doften är, ganska svår att finna. Försöker lite till, och viss tropisk doft finns där, samt lite som jag tänker är mynta.

Smaken är försiktig, men går att anamma med lite detektivarbete 😜 tropik, örter, humle och beska. Varför är den så svårflörtad? Förbereder lite annat runt omkring, kommer åter till ölen ca 10-15 minuter senare. Nämen, nu har den vaknat till liv, fin kryddighet och smakerna är nu lättare att finna och känna igen 😃 ska nog erkännas, ölen var nog inledningsvis lite för kall, men den som väntar på något gott ……………

Känslan är dock fortsatt lite densamma, en helt ok öl, men får inte den där riktigt goda känslan för Barlingbo bryggeri heller efter detta besök 😬

7 kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer