Cobra beer – Betyg 6

Cobra beer – Betyg 6

Cobra beer från brittiska Indien bjuder på en perfekt ljus lager! Sägs vara en öl som både innehåller ris och majs! Ska ha en lägre kolsyrehalt för att passa de kryddstarka indiska maträtterna. Bryggs numera bara i Storbritannien men inte av eget bryggeri.

Smaken är honungslen med mandelkaraktär. Ingen beska som tar över efter det du svalt. En perfekt öl som blir en aningen skarpare om den drickes väl kyld.

En överraskning som bara går att beställa i kolli av tolv på Systembolaget.

Här har du en öl på 4.8 % som passar klockan 12.00 på dagen när solen står som högst. Med andra ord en mild bra öl som i sig inte är märkvärdig men som faktiskt har mer smak än många andra ljusa i samma ölstil. Mycket trevlig öl, en öl som aldrig kommer få några ovänner, en lagom öl med honungsfärg och fin skum på hatten. Perfekt öl för att bjuda farfar eller hustru i trädgården när vi tillsammans tittar på äppelträdensblommor i en paus i trädgårdsarbetet.

Per

Lite av en vete-och lagerdrickare. Gulorange öl speglar även intresset för ljusa sommardagar, stränder och Österlen. Ale och Ipa är också något som väcker intresse och dricker det numera oftare än lager. Erbjuds jag syrligöl får ofta grannen dricka upp det. Har fått upp ögonen för DIPA; Stout & Porter vilket är underbart!
2 kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer