Toccalamatto Hoppy tripel

Toccalamatto Hoppy tripel

En modern trippel från Belgien, närmare bestämt Brassée et embouteillée.
Man verkar satsa på att göra den hoppy! Låt se:

Först vill jag hylla den fina färgen, ser mycket gott ut, precis som en
belgisk trippel ska se ut.

En kexig och ljust brödig doft. Lite jästsmak. Efter lite omskakning i
glaset hittar också lite citrus och grapedofter.

I smaken kommer den utlovade humligeten som skiljer denna trippel från de
flesta andra belgiska tripplar. Jag gillar det, var sugen på humle idag.
Det är en pigg o stunsig öl, den innehåller 9% alc, bra med kolsyra och en
liten sötma som stabiliserar upp. Tydlig brödighet.

Okej, ölen är nog inget för den nya på ölscenen. Eller det kan den väl
vara, men behållningen är nog större om man “varit runt” ett tag. Den är
humlig och stark och man behöver nog ha som sagt ha lite ölhistorik för att
i huvudet få ihop det lite. Kunna känna till och addera den klassiska
belgiska trippelstilen med humlen.

Spännande öl där historia möter det moderna. Kvaliteen finns där helt
klart.

embouteillée

Henrik

Sällskapets snygging i mördande låg konkurrens! Har börjat återgå till den europeiska humlen efter år av amerikanska grape och mango ipor. Håller belgisk öl högt men fastnar gärna i mustiga, söta och starka och stouts. Ledordet är dock: All öl är god öl!
Abonnera på kommentarer, missa inga repliker.
Meddela om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer