You are currently viewing Taddy porter

Taddy porter

Samuel Smith beskriver hur man i denna Taddy porter går tillbaka till
ursprungliga recept och tillverkningsprocesser. Vattenkällan är samma som
man använde 1758. Jäsningen sker i gamla stenkistor.

Doftar choklad och kaffe

Ölen är torr och ska passa till bla musslor. Man känner mörkare bröd och
det finns en tydlig rostad ton av malt. Det är ingen muskelporter det här
utan en öl av det gamla engelska snittet. En svensk variant är Carniegie
porter.
Alkoholen är på 5 %.

Utifrån detta är det en öl jag uppskattar. Traditionella smaker, passar
till mat och som sällskapsdryck. Mmm….

Och kolla etiketten, såå snygg!!

Henrik

Sällskapets snygging i mördande låg konkurrens! Har börjat återgå till den europeiska humlen efter år av amerikanska grape och mango ipor. Håller belgisk öl högt men fastnar gärna i mustiga, söta och starka och stouts. Ledordet är dock: All öl är god öl!
Abonnera på kommentarer, missa inga repliker.
Meddela om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer