Trappist Rochefort 8
Trappist Rochefort 8

Trappist Rochefort 8

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Blog / Trappist

Och så är VM i fotboll igång, härligt. Och så får jag möjligheten att prova en mytomspunnen öl på 9,2%, härligt.

Rochefort 8 har smeknamnet “Speciale” och är en öl som bryggts sedan 1960-talet, därmed deras yngsta öl. Många anser att ölen i denna genre och från Rochefort speciellt är det bästa som går att uppnå. Ska erkännas utifrån detta, har riktigt höga krav på denna skapelse. Inget konstigt när det gäller en Trappist/munköl i och för sig.

Doften avslöjar balans men också tydlig malt och choklad, smaken fyller på med samma ingredienser. En underbar doft- och smakupplevelse, som varar en bra stund och smaken hänger kvar i munnen en bra stund. Härligt!

Har nämnt det tidigare, värt att nämnas igen. Rochefort är verkligen en öl som platsar högt upp bland högst rankade ölen. Verligen en upplevelse som fler skulle få möjligheten att uppleva. Rochefort 8 är verkligen en fantastisk upplevelse. I min värld är det svårt att få till det mer än vad dessa munkar lyckats med ?

Kom gärna tillbaka, vill upplevas igen!

 

 

Tomas

Beermatchs skarpa hjärna! Gillar och provar allt inom öl. Öl är en dryck som ska upplevas, men varje sort och tillfälle är unikt i sig självt. Att pröva sig fram är att ständigt stå inför en resa i förändring, men den är väl värd att vara med på och uppleva. Våga prova så upptäcker du också nytt!
4 kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer