You are currently viewing Närke- Trondheim – Berlin

Närke- Trondheim – Berlin

Här kommer en öl från Närke kulturbryggeri. En nyhet på SB i oktober, betala 48 kronor och du får en, ja vad får du egentligen? En öl som skakar om förhållandena när det gäller att klassificera en öl 😳 det får du minsann!

Dofterna lovar, mycket! Tar verkligen tag i näsan, med attityd. Här kommer charkuterier och rök på rad, och efterföljs av mogen torkad frukt. Men i harmoni med vad som känns okej.

Smakerna följer helt i samma linje, men även viss kryddighet som är behaglig och sötma i form av honung. Nämnde jag att det rökta är fint och tydligt, i balans förvisso, men det är någon som helt visar vem som står först i kön.

Får vibbar av mogna plommon, och där kommer fina vibbar av konjak. Och jag som inte ens vet om jag gillar konjak 🙄 I rökigheten kommer känslan av whisky från Islay. Och där vet jag säkert, Whisky från Islay gillar jag 👍

Funderar ett tag, men är viss i min uppfattning, denna är ett förbaskat fint hantverk. Köpte den på känsla, men vad glad jag är för det, hade annars missat denna fina pärla 😃 ett stort WOW!

 

 

Tomas

Beermatchs skarpa hjärna! Gillar och provar allt inom öl. Öl är en dryck som ska upplevas, men varje sort och tillfälle är unikt i sig självt. Att pröva sig fram är att ständigt stå inför en resa i förändring, men den är väl värd att vara med på och uppleva. Våga prova så upptäcker du också nytt!
Abonnera på kommentarer, missa inga repliker.
Meddela om
guest
3 kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer