You are currently viewing O/O Long Boil Barley Wine
long book barley wine

O/O Long Boil Barley Wine

Håll i er nu! 50 spänn flaskan! 11.2 % på 33cl flaska men så rackarns god! Skippa sherry eller portvin nästa gång du ska ta nått gott efter kaffet. Ta en öl, ta O/O Long Boil Barley Wine istället.
Etiketten viskar 50-tal och framtidstro. Färgen på ölen är hemskt… intressant. Sumpig färg, som korrosion i en tom färghink med för mycket vatten i eller som bränd smör i stekpannan. Lack och fernissa doft. Fikon och dadlar i smaken även nötter mer kastanj vill jag säga. Bränd kastanj med tunt lager socker på. Mandelkubb och bigarråer dyker upp, säger sällskapet. Attans om det inte gör det.
Smakar som lagrad portvin, tänk er tawny både i färg (nästan) och smak, lite fadd i efterhand, ska serveras varmt och det märks i smakerna. Rinner lite grann som sirap sakta in i munnen. Ytspänningen är seg när drycken sprider sig i munnen. Passar perfekt till starka ostar och livlig fantasi!
——————————————————————————-
 Tänk 50-talet! Du ska hjälpa farsgubben byta panel under sommarlovet! Typiskt när solen skiner och du vill bada i Hammarsjön! Träkåkens fasad ska renoveras. Ni sitter på ställningen som gubben byggt av träplankor och mamma kommer ut med picknick korgen. Äntligen rast! Farsgubben får en pilsner i skuggan och du får rabarbersaft. Glaset fylls på av en leende mor som ger beröm för att du är så duktig. Du tjuvkikar på farsan som klappar sig på magen och tar en ny klunk ur flaskan. Du gör likadant! Farsgubben skrattar och samhörigheten känns genuin!
Plötsligt är allt inte så tokigt ändå. Under körsbärsträdet i trädgården i skuggan från solen. Doft från blommande buskar, kvittrande fåglar och nybakade bullar som slinker ned med iskall rabarbersaft. En sumpig tanke om en tråkig dag blir plötsligt en minnesbild som varar för resten av ditt liv.
se Daniels recension av samma öl

Per

Lite av en vete-och lagerdrickare. Gulorange öl speglar även intresset för ljusa sommardagar, stränder och Österlen. Ale och Ipa är också något som väcker intresse och dricker det numera oftare än lager. Erbjuds jag syrligöl får ofta grannen dricka upp det. Har fått upp ögonen för DIPA; Stout & Porter vilket är underbart!
2 kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer