Founders Dankwood Imperial Red IPA
Founders Dankwood Imperial Red IPA

Founders Dankwood Imperial Red IPA

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Blog / Ipa

Vet inte om jag tidigare druckit red IPA ? men jag gör det så gärna än en gång. Men vi ska inte gå händelserna i förväg, var sak har sin tid.

Vän på besök har med sig några godbitar, en av dessa är Founders Dankwood. Blir direkt väldigt intresserad. På tillfälligt besök på Systembolaget. Och idag finns den tyvärr inte längre kvar ? är jag inne i en period av motflyt, eller ?

Skummet är fantastiskt, tjockare gräddig konsistens med smak av knäck. Ölen har många olika delar, inte helt lätt att finna då denna öl är i rejäl balans i sin smakuppsättning. Men vi ska ge oss ut på uppdraget att finna dessa ……..

Ölen är på 12.2% och kostar 57 kronor. Möts av mycket humle och en tydlig beska. Känns att den är lagrad på bourbonfat. Finner vidare knäck och bränt socker samt torkad frukt främst i form av aprikos. Lite citrus och en del kakao i mix med vanilj avslutar denna resa.

Är inte säker på att denna öl passar till mat, kräver koncentration och närvaro då det är en krävande och komplex öl, på ett mycket positivt sett.

Skulle väldigt gärna haft några till.av denna öl, den är faktiskt mycket bra ?

Tomas

Beermatchs skarpa hjärna! Gillar och provar allt inom öl. Öl är en dryck som ska upplevas, men varje sort och tillfälle är unikt i sig självt. Att pröva sig fram är att ständigt stå inför en resa i förändring, men den är väl värd att vara med på och uppleva. Våga prova så upptäcker du också nytt!
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer