You are currently viewing Folkes New England IPA
Folkes New England IPA
  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:2018-05-11
  • Inläggskategori:Blog / Ipa

Folkes New England IPA

Del 1:

Vad tar slut snabbare än en blinkning? Enligt säkra källor (den trevliga kvinnliga personalen på Systembolaget på Djurgården) så gäller det den nya ölen från Folkes. Rapport kommer inom kort……

Del 2:

Och som en del av er har väntat, men nu är väntan äntligen över….

Avnjuter just i denna stund Folkes nya skapelse, en IPA. Ställer alltsom oftast högre krav på IPA, detta då jag är svag för denna kategori och med tiden höjt mina krav. Motsvarar då denna öl dessa?

Kapsylen av, möts av massor humle i doften (precis som det ska vara). Smakar på skapelsen, möts av en sval beska i mix av en tydlig fruktighet. Detta samtidigt som det drar lite granna i mungiporna, alltså viss touch av grape. Även tydliga smaker av ananas, uppskattas i denna fruktiga IPA . Alla dessa delar finns, men också i balans med varandra. Ölen ligger på stadiga 6%, men det är inte mycket av det som känns. Vad får den då för omdöme av en som gillar IPA? Priset är strax över de  magiska 30:- vilket påverkar. Centralbryggeriet har dock lyckats över medel med denna öl, och kan förstå att den rensas relativt snabbt från hyllorna åtminstone i närområdet. Är en av flera som kommer lägga denna till listan framöver. Bra jobbat där!

7 kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer