You are currently viewing Dubbel Bière Forte
Dubbel Bière Forte från Remmarlöv
  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:2020-06-13
  • Kommentarer på inlägget:3 kommentarer
  • Inläggskategori:Blog

Dubbel Bière Forte

Oj vilken besvärlig öl! En öl som förtjänar bättre betyg! Jag var lite snål när jag på ölprovningen den 22 november 2019. Där gav jag Remmarlöv Dubbel Bière Forte 6 av 10. Så här i efterhand är det för mig en 8 av 10.

Hur smakar den då? Farinsocker nja kanske mer sockerrör ( och så visar det sig vara kandisocker, står på etiketten), muskotnöt, kåda, fyllig och smakrik, brun färg, skumkrona med kort livslängd, kolsyrlig…hinner knappt skriva ordet kolsyra, förrän korken med ett ploppande ljud försvinner upp i luften och landar i rosbuskarna… se bild!

1
Har ni råkat ut för samma grej med platskapsyler?x

Okej, Maķe a note! Plastkapsyler funkar inte på 750 ml flaskor, de orkar inte stå emot kolsyran på Remmarlövs öl i alla fall. (hmm… en enkel idé om att mäta kolsyremängd väcks här…)

Alltså… Den här ölen är väldigt god! Surfade in på systembolaget för att se om den fanns kvar i sortimentet men… tyvärr inte! Ångrar lite att jag öppnade den idag. Borde kollat upp det innan då jag noterade att den kan stå sig en bra bit in till 2021.

Okej, varför besvärlig då? Jo, svårt skriva i mobilen i solljus, otaliga felstavningar, kork som flyger iväg, inte bara en gång (jäkla letande), Flugor och bromsar konkurrerar om ölen och jag kan inte klandra dem.

Håller vi tummarna kommer Remmarlöv kanske ta upp denna fantastiska öl igen. Känns som den behöver mer uppmärksamhet än den har fått

Abonnera på kommentarer, missa inga repliker.
Meddela om
guest
3 kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer