You are currently viewing BrewDog jet black heart – Betyg 6,5

BrewDog jet black heart – Betyg 6,5

Söt stout passar lagerdrickare i smaken! BrewDog jet black heart fick bra betyg för lagerälskaren i testgruppen men även av Porter- och Stoutveteraner. Placerade sig i övre mitten i skalan som går till 10.

Välbalanserad smak av kavring, dadlar och choklad. Beska finns där men inte alls lika framträdande som andra stout, kallas Milk Stout av en anledning.

Tänk er skördesemester en solig varm sommardag och kroppen trött av det hårda kroppsarbete. Du själv i skuggan inne i ladan där solstrålar kikar in mellan ladans väggplankor, flygfän far kors och tvärs i brytningen mellan ljus och skugga i plankorna, och äntligen är det rast. Doften från höskullen blandar sig med kossorna från hagen och det grova brödet i matkorgen under den rödrutiga handduken. Svalorna sjunger medan de flyger ut genom den öppna ladugårdsdörren.

Kondens från flaskan som kommer från värmen får dig att fumla med kapsylen när törsten äntligen blir mättad. Vederkvickt klarnar skallen av bara en klunk och äntligen slappnar kroppen av, precis som om kroppen vet att nu har jag kommit hem, nu får du vila.

En bra öl med stor risk för nybörjare att fastna i stoutträsket.