You are currently viewing Södra I F*king Love Bunnies
Södra I F*king Love Bunnies en Imperial IPA

Södra I F*king Love Bunnies

  • Inläggsförfattare:
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer
  • Inläggskategori:Ipa

Jag måste nog säga att jag haft tur den sista tiden på ölen jag provat denna månad. Den ena ölen efter den andra smakar verkligen ljuvligt. Hantverksöl från den fina sidan har gästat mitt kylskåp och Södra I F*king Love Bunnies är inget undantag.

Dipan från Södra Maltfabriken Brewery presenterar sig fint med mörkbrun färg och fin skumkrona vid upphällning!

Mustig fin smak som stämmer väl överens med färgen på ölen. Lagom sötma som ligger i fin balans med beskan fyller gommen exemplariskt för att sedan lämna ett avtryck av knäck kola, nötter och farinsocker möjligen muscovadosocker. Det finns en tilltalande rågsmak i dipa:n. En grovare eftersmak som fyller upp munnen som om det vore nybakat.

Får vibbar till det speciella bakhuset en gård har från 1800-talet. Bakhuset var avskilt från Herrgården i händelse att elden från ugnen skulle sprida sig. Blev elden okontrollerad brann bara bakhuset ned. Degen förvarades ofta i trähinkar. Vad jag vet var det ofta surdeg i hinken och så fort hinken blev tom på deg 🙂 så strödde man bara på ny rågmjöl. Samma surdeg kunde leva i flera generationer.

Den här ölen hoppas jag, liksom surdegsbröd, fler generationer får möta!

 

Per

Lite av en vete-och lagerdrickare. Gulorange öl speglar även intresset för ljusa sommardagar, stränder och Österlen. Ale och Ipa är också något som väcker intresse och dricker det numera oftare än lager. Erbjuds jag syrligöl får ofta grannen dricka upp det. Har fått upp ögonen för DIPA; Stout & Porter vilket är underbart!
Abonnera på kommentarer, missa inga repliker.
Meddela om
guest
2 kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer