Saison de Piteå
Saison de Piteå

Saison de Piteå

  • Inläggsförfattare:
  • Kommentarer på inlägget:1 kommentar
  • Inläggskategori:Saison
En modern saison i belgisk stil från Pite bryggeri. Doftar malt.  Smaken av citron är dominerande när du  tar en klunk. Känner timjan och kryddor och något mer, får återkomma om det. Ölen är väldigt kryddig. Långt bak i svalget dyker kola och honung upp. Beskan är svag och humlen ganska blyg.
Vid andra påfyllningen känner jag smaken av en tropisk frukt… jösses väldigt tydligt. Konstigt att jag missade tropisk frukt men ölen är ganska “omedelbar” och påstridig i början.  Jagar nu den sista smaken och vandrar omkring bland örter men det stämmer inte… kåda? Nä! gräs kanske… Nej jag kan inte knäcka den trots att jag känner igen smaken.
Läser slutligen på flaskan och upptäcker att ölen ska smaka Gran och passionsfrukt. Saison de Piteå växer ju mer du dricker av den. Efter ett tag blir man van med kryddorna och citrusen.
Den här ölen skulle passa perfekt till er som älskar fisk till middag. Troligen klockren till rökt lax!

Per

Lite av en vete-och lagerdrickare. Gulorange öl speglar även intresset för ljusa sommardagar, stränder och Österlen. Ale och Ipa är också något som väcker intresse och dricker det numera oftare än lager. Erbjuds jag syrligöl får ofta grannen dricka upp det. Har fått upp ögonen för DIPA; Stout & Porter vilket är underbart!
Abonnera på kommentarer, missa inga repliker.
Meddela om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer