En från Österlen, en från Umeå och en från Vreta Kloster i Östergötland. Vi
bestämmer för att betygsätta ölen, något vi annars endast gör på våra
ordinarie ölprovningar fyra ggr/år.
1. Österlen påsköl
En mörk lager med stor vörtighet, bröd kryddor (kummin, fänkol) och mörk
sirap.
En ganska besk öl men med något mindre maltkropp. En väldigt bra öl till
påskbordet, gärna med skånsk senap.
Pris 21:90 kr, 5,7%
Betyg 7/10
2. Bryggverkets påsklager
Torkade aprikoser , sirapslimpa, knäck och chark. Lite mer kolsyra i denna
öl, känns mer stunsig men samtidigt lite plattare i smakbilden. Bra öl till
påskbordet men bättre till ölkorv🙂
Pris 26.90 kr, 6,0%
Betyg 6/10
3. Vreta kloster påsköl
Plommon, russin, skumbanan, pecannöt, nougat och ”pommeransbeska”. I
bakgrunden hittar vi lite malört. Ölen är lite oljig i konsistensen. Känns
”slösigt” att dricka denna quadrupel till påskbordet. Snarare som
sällskapsdryck och smakrik ost.
Pris 59,90 kr 10,2%
Betyg 8/10
1. www.systembolaget.se/produkt/ol/anno-1953-3894103/
2.
www.systembolaget.se/produkt/ol/bryggverket-3894315/
3.
www.systembolaget.se/produkt/ol/vreta-klosters-3897903/