Du visar för närvarande Purrrfect New England DIPA – väcker oro!
  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:2023-10-25
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer
  • Inläggskategori:Ipa

Purrrfect New England DIPA – väcker oro!

Ibland skrattar man liksom bara till när man ser nått och Brewski bryggeriet i Helsingborg fick mig nyligen till det. Marcus Hjalmarsson blev sur 2013 på den dåliga humlen från USA och i ren frustration gick han till närmaste affär och köpte frukt som han mosade och processande i sin egen mikro(!). Ölen då hette mangofeber! Självklart blev det en succê!
Purrrfect New England DIPA har en härlig fruktig doft och en underbar josfärg. Smaken följer fruktdoften. Mycket väl balanserad men i liten oordning snubblar smakerna efter varandra, likt inför en kändisgala.
Passionsfrukt bröstar sig fram i kön och tätt intill kommer ananas, lite ursäktande men ändå med armbågarna utåt, lite som ”den som känner kändisen straxt intill”. Efter kommer ingefära som vinkar lite osäkert och obekvämt men som egentligen är den mest välklädda av dem alla. Mellan ingefära och kryddört tittar lilla mandarinsmaken fram och försöker vara artig men kommer i skymundan när humlen tar över föreställningen med ett rungande Hej! Beskan är där men mer som ett muspip, ungefär som den blivande kändisen som kommer vara stor om ett par år.
En mycket trevlig dubbel ipa på 8,5% som kan bli din för 40 spänn! Det ända som väcker en viss oro är väl katten då, på etiketten, och Marcus intresse att processa saker i sin mikro…
Abonnera på kommentarer, missa inga repliker.
Meddela om
guest
2 kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer