Lager
Lager delas in i tre typer: Ljus lager, mellanmörk lager och mörk lager.Lager är den vanligaste typen av öl. Ordet kommer från tyskans ord för att lagra och heter så för att den tål lagring bättre än det tidigare överjästa ölet. Jäsningen av lager sker vid förhållandevis låg temperatur 6-12 grader C och har ett långsamt förlopp. Jästcellerna sjunker ner till botten och är därmed ett så kallat underjäst öl.

Hohenthanner Märzen

Bryggeriet och tillika slottet Hohentann i bayern har sedan starten 1864 varit ägt av samma…

Hoppebräu

Bayersk Märzen med den typiska maltigheten. Vidare; sirap, apelsinmarmelad och en fin pepprig ton. Citrustoner…

Ayinger Kirtabier

Fint balanserad tysk öl från Ayinger. Lite mörkare och försiktigt tydlig i form av tydlig…

Kosta Bryggeri Tradition

Perfekt öl till maten! Lite lagom i det mesta men trots det fullt tillräckligt. Trevligt…

Helles Lager

Aecht Schlenkerla mest känd för sin rököl. Här kommer an lättdrucken och välkyld törstsläckaren. Knäckebröd…

Verkstadslager

Fantastiskt trevlig doft av honung och solmogen persika. En genomgående fruktig lager med viss sötma…

Jubileumslager

En god lager med viss örtighet som höjer den lite extra. Enkelt och gott och…

Bärtz

Train station brewery från Knivsta vill vara annat än lagom. Gör man en ljus lager…

Korvöl

Nils Oscars stekheta öl som de tagit fram åt korven. Lite grill-er i huvudet men…

Vår lager

Lokala Pinwin brygghus inleder Backens vårpremiär. En lager i tysk stil som jag tycker är…

Torsöl Microbryggeri Ragnarök

En riktig lättviktare! Lätt rökig, lätt smakbild, lätt beska samt lätt med honung. Som nämnt,…

Ladda mer