Konrads Russian Imperial Stout
Konrads Russian Imperial Stout

Konrads Russian Imperial Stout

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Stout/Porter

Vill ta del av något större och utmanande. Efter viss dialog landar det i en Konrad. Ok, Konrad låter ju inte så utmanande, men visst, vi kör.

Ölen ligger på 10,4%, kommer från Lervig bryggeri, alltså en norsk öl. En Russian Imperial Stout. Funderar på vandringsresa till Norge i sommar, kan bli intressant.

Ganska snabbt förstår jag, detta kommer ta en tid, som att bestiga en lite högre topp. Men tid, det har jag denna kväll, befinner mig ju i goda vänners lag.

Mycket smaker möter mig, då främst i kaffe, lakrits, mörk choklad samt något i fruktväg. Mörk som natten i sin färg, och även en passande smakbeskrivning minsann.

En stor och stark dryck, men med en tydlig elegans. Väl balanserad i smakerna, och en ljuv doft.

Jorå, denna öl är inget för nybörjaren, men väl för den som vill uppleva en mycket trevlig reskamrat. Jag vill åter ut på denna resa, och kommer då åter söka upp denna reskamrat. Låter som att det blir Norge i sommar. En riktigt god öl. Heja Norge!

 

Tomas

Beermatchs skarpa hjärna! Gillar och provar allt inom öl. Öl är en dryck som ska upplevas, men varje sort och tillfälle är unikt i sig självt. Att pröva sig fram är att ständigt stå inför en resa i förändring, men den är väl värd att vara med på och uppleva. Våga prova så upptäcker du också nytt!
8 kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer