You are currently viewing Hoegaarden Wit-Blanche – Betyg 5,66

Hoegaarden Wit-Blanche – Betyg 5,66

En belgisk veteöl! …Hmm… Okej!

Som ett led i att få personalen att fungera bättre på jobbet har din chef bestämt att ni ska åka till bävermarkerna i Norrland och överleva som ett team i 4 dagar. Du och dina kollegor släpps ned på en myr från en helikopter

Det är sommar men regnigt och kallt som hösten. Allt är blött! Stövlarna fastnar med ett sugande ljud…schuuroop och så tittar du på din blöta strumpa vilket hänger som en död gråsvart huggorm på tån medan du balansera på ett ben. Att du ens balanserar på ett ben med en 20kg säcken på ryggen är ett under.

Du tittar dig omkring för att vädja om hjälp från dina arbetskollegor bara för att se ett par ben med nyinköpta silverdesignade stövlar spreta som gamla radioantenner från 70-talet mellan två hjortronstånd. De verkar precis ha slutat sprattla, Psykolog Ove, tänker du spontant.

En vattnig smak av dyiga fällningar fastnar i gommen när du försöker lokalisera din andra kollega till vänster om dig. Hmm… är det inte en liten toutch av honung här också, tänker du när du ser Svante försvinna ackompanjerad av ett ljud som påminner om en modern hiss. Hålet Svante försvann i proppas igen av hans nya fjällrävenryggsäck för 2800 kr. Den gulsandiga färgen på ryggsäcken matchar smaken du känner i munnen. Intressant, tänker du men kan inte släppa smaken riktigt än, du känner igen den nämligen… eller smakar det kåda funderar du och försöker titta bakåt?

Gängliga Eva skymtar långt bak i regnet som strilar häftigt. Du kisar med ögonen och ser hennes citronfärgade runda keps från 70-talet, citron ja… Vinkar hon eller viftar hon?

Du kan inte hålla balansen längre och din nu nakna fot sjunker ned i myren upp till knävecket. En lukt som påminner om ängsröta fyller dina näsborrar, men det är inte heller rätt, det är nått annat som smakar…

Nä, Eva vinkar inte längre, hon verkar inte ensam heller, nån stor rejäl karl med en… brun päls på sig verkar… krama henne? Päls på sommaren förresten..? Ja måste vara den där nya killen på avdelningen. Var inte han från Luleå?

Då inser du plötsligt vad det är!

Nytvättat! En tydlig distinkt smak av så där välanvänd tvättstuga från 40-talet med nytvättade lakan i famnen. Där har du det!