Du visar för närvarande Gauloise Ambrée – En glad plattnosad valp
  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:2023-10-21
  • Kommentarer på inlägget:1 kommentar
  • Inläggskategori:Ale

Gauloise Ambrée – En glad plattnosad valp

Märker att jag fastnar för olika öltyper som jag håller mig kvar i ett tag. Just nu är belgisk blond ale nått jag återkommer till och fruktig dubbel ipa.
Vill gärna testa nått annat men när jag beställer och öppnar kartongen hemma så är det liksom blond ale och ipa som mystiskt tittar upp på mig från kartongen. De står där, likt små glada valpar, hoppar på sina små korta bakben och vill inget annat än gosa med mig i famnen. (överdrivet, visst men i mina ögon poetiskt)
Saison öl gjorde det förut och speciellt Stout från pöhjala (stannar i skrivandet och tänker drömskt på bryggeriet från Tallinn Estland. Ska jag avbryta denna recension och öppna en…? Nä, tar vi senare!)
Gauloise Ambrée kommer från Brasserie du Bocq i Belgien. Ett familjeägt bryggeri sedan start på 1800-talet. (Hur mäktigt är bara inte det? Du behöver inte svara, frågan var retorisk)
Drycken serveras i en typisk belgisk flaska och vid upphällningen får du en skumkrona som påminner om bra surdegsbröd, brunaktig skum med stora mäktiga hål och bubblor.
Vacker färg på ölen, brunrostig liksom, nästan kopparfärgad, i rätt ljus. Maltig söt fruktdoft. Försiktigt fruktsmak av aprikos, honung eller egentligen mer som ett sött äpple. Bröd kommer även igen i smaken.
Mycket god men lite platt kan jag tycka. Skulle vinna på en lite större styrka. Är på 5,5%.
Men som jag antydde förut, vem börjar inte prata bebisspråk när man har en söt plattnosad valp som inte vill annat än klänga i din famn och pussa dig på näsan?
Abonnera på kommentarer, missa inga repliker.
Meddela om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer