FAQ
Nedan de vanligaste problemen vi kan ha när vi surfar och jobbar backend exempelvis när vi loggat in

Cache problem vid Logga in så är svaret: Uppdatera sidan!
När vi loggar in ska du efter inloggning kunna se en svart backend-meny längst upp som på bilden ovanför. Här ser vi att den menyn till höger hälsar Per och till vänster visar texten Fabulous beer tasting, ikon för kommentarer och + Nytt.  Den menyn bevisar att du är inloggad.Men ibland kan den försvinna som på bilden nedan men egentligen är det webbläsarens minne som strular

Strul?! Meny borta? men webbläsarens minne lurar dig!
Varje gång du surfar till en webbsida så sparar din webbläsare du surfat med ner hemsidan till din hårddisk. Detta för att du ska kunna surfa snabbare. Detta är ett strul för oss som jobbar på nätet men går enkelt att fixa.

Uppdatera sidan i explorer
Tryck på uppdateraknappen i explorer eller Edge så kommer backendmenyn titta fram igen. Detta kan du behöva göra för alla sidor du besökt men ofta bara en gång. Får du göra det fler gånger för samma sida kan det vara ett temporärt problem men få du göra det igen ex när du nästa gång logga in kan du bli tvungen att radera minnet helt för beermatch i din webbläsares historia. Detta ska inte behövas göras!

Uppdatera sidan i firefox
Tryck på uppdateraknappen i firefox eller Chrome backendmenyn titta fram igen. Detta kan du behöva göra för alla sidor du besökt men ofta bara en gång. Får du göra det fler gånger för samma sida kan det vara ett temporärt problem men få du göra det igen ex när du nästa gång logga in kan du bli tvungen att radera minnet helt för beermatch i din webbläsares historia. Detta ska inte behövas göras!

Uppdatera din profil med nya bilder
Du försöker ladda upp både din avatar- och headerbild men ingenting händer eller avataren blir en smile eller tidigare bild försvinner? Storlek för bilder ska vara Header: cirka 1200×300 pixel och för Profilbild: cirka 200×200 pixel

Uppdatera header / profilbild
Till höger om din headern bild står ditt namn och en liten pil inom en ram. En pyramid upponed. Klicka på den!

Ändra inställningar
Till höger om din headern bild står ditt namn och en liten pil inom en ram. En pyramid upponed. Klicka på den! Då vecklas en meny ut välj där inställningar. Då kommer du åt att ändra avatar samt header.

Uppdatera avatar / profilbild
Uppdaterar du din profilbild men den blir en anonymgubbe och ingenting mer så ska du efter uppladdning uppdatera webbläsaren då dyker den fram. Gör den inte det kan bilden vara för stor. Minska bilden så kommer den fram.

Uppdatera header
Uppdaterar du din header och ingen redigeringsruta kommer fram är bilden för stor välj annan bild eller minska bild till 1200 px bred. Då kommer redigera rutan fram som på bild ovan