• Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:2019-07-31
  • Inläggskategori:ölrecensioner

Kröniköl

Kröniköl

I mina krönikor om öl kommer det vara en blandning av tips, historier och goda smaker. Inga nördiga diskussioner om sulfatjoner eller klorider i vatten. Fokuset är idag inställt på nyfikenhet. Alla bra krönikor har en tydlig vinkel så redan inledningsvis vill jag upprepa ordet igen. Nyfikenhet kommer man långt med så öppna dina sinnen –nu kör vi!

Stigbergets bryggeri kan du notera. De har moderna öl som smakar gott. Ett handfast tips är att nyfiket prova deras West Coast IPA (30854). Du dricker den och känner smakerna av humle sedan en fruktskål med ananas, mango och aningen grape. Tallbarr är faktiskt en god smak i öl och här ligger den fint med som ett komplement. Den passar som en ingång utan tilltugg. Låt dig njutas av en klunk och känn lagren av smaker och intryck. Nyfiket invänta de olika skiftningarna. Etiketten har smakfull design. En fiskmås i fokus och mjuka nyanser av blått i bakgrunden. Det bidrar till att man hör fiskmåsars avkopplande men hypnotiserande läte (ki-ia). Vågornas lugn. Snart börjar man leta upp solkrämen också. 

Nyfiket prova nya öl och leta smaker. Välj ut en öl som du annars inte brukar drickaLåt dig nyfiket, forskande, vaket och intresserat smaka och begrunda.  Mandel, skumbanan eller drottningsylt? 

Låt det ta tid. Bra smak tar tid att få. Tid får du unna dig. Med en klunk nyfiket kommer du att lyckas känna nya smaker och få nya favoritöl. 

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer