Veteöl
Korn är det vanligaste sädesslaget vid öltillverkning. Undantaget är veteöl där man använder stora delar vete. I tysk veteöl måste minst 50 % vara vetemalt, oftast mer. I bryggningen används också speciella jäststammar som ger de typiska smakerna av banan och kryddnejlika. Ölet jäser varmt och är ofta ofiltrerat och är då grumligt när du häller upp det i glaset. De flesta veteöl är milda och friska i smaken och har låg beska.
O/O hefeweizen
Veteöl hör kanske inte vintermörkret till. Det tycker nog kanske inte O/O Brewing heller antar…
Birra Saggia
Veteöl från Italien som har ett fint halmgult lyster. Du känner fruktiga jästtoner som sedan…
Snausarve Wit
Ett fräscht veteöl som har friska toner och passar utmärkt en solig dag. Har prisats…
Dalabryggeri Weisse
En ganska typisk representant för genren veteöl. Inga konstigheter, innehåller ljust bröd, (skum)banan och kryddnejlika….
Schneider Weisse Unser Aventinus Tap 6
Riktigt god! Är inget direkt fan av veteöl, men emellanåt ger jag mig dit igen,…
Summer weiss
Fräsch sommar känsla över denna öl. Citrusfrukter, citronzest särskilt. Kryddnejlika kommer där också. Kex och…