Veteöl
Korn är det vanligaste sädesslaget vid öltillverkning. Undantaget är veteöl där man använder stora delar vete. I tysk veteöl måste minst 50 % vara vetemalt, oftast mer. I bryggningen används också speciella jäststammar som ger de typiska smakerna av banan och kryddnejlika. Ölet jäser varmt och är ofta ofiltrerat och är då grumligt när du häller upp det i glaset. De flesta veteöl är milda och friska i smaken och har låg beska.
Alpenweizen
Ställer mig något skeptisk till denna specialveteöl. Den är nämligen smaksatt med jordgubbar och blåbär….
Sommar weissen
Stockholm brewing gör en veteöl i sydtysk stil. Mycket skumbanan och koriander. Vidare sockerkaka, persika…
Ölsbo hopfenweizen
Ölsbo gårdsbryggeri ligger utanför Linköping. Alla råvaror är ekologiska och tas lokalt. Målet är att…
Eko weizen
Fina Nääs från Ydre kommun i södra Östergötland. För smått otroliga 20:20 kr får du…
Spring weiss
Ofrälse bryggeri i Skåne välkomnar våren med vete. Har väntat på våren och även lite…
Nya Carnegiebryggeriet Eclipse Dunkel Weissbier
En riktigt skum recension följer; Lite ivrig när jag häller upp men oavsett trycker skummet…