Veteöl
Korn är det vanligaste sädesslaget vid öltillverkning. Undantaget är veteöl där man använder stora delar vete. I tysk veteöl måste minst 50 % vara vetemalt, oftast mer. I bryggningen används också speciella jäststammar som ger de typiska smakerna av banan och kryddnejlika. Ölet jäser varmt och är ofta ofiltrerat och är då grumligt när du häller upp det i glaset. De flesta veteöl är milda och friska i smaken och har låg beska.

Unser Aventinus Tap 6

En mycket god variant av klassikern Schneider Weisse veteöl. Rubinröd med chokladtoner, russin även lite…

Omaka weiter

Omaka är ett bryggeri och en restaurang som ligger i centrala Stockholm. Denna korn och…

Budike weisse

Vad tar jag mig till? Häller upp en Berliner weisse! En syrlig vete på 3,8%…

Blanche de bruges

Femte generationen av familjen Vanneste fortsätter att göra veteöl undernamnet De halve maan. För att…

Steen brugge

Härligt kryddig veteöl. Koriander och citrus. En pigg lite kolsyrlig veteöl vilket gillas. Tycker detta…

Ladda fler