Veteöl
Korn är det vanligaste sädesslaget vid öltillverkning. Undantaget är veteöl där man använder stora delar vete. I tysk veteöl måste minst 50 % vara vetemalt, oftast mer. I bryggningen används också speciella jäststammar som ger de typiska smakerna av banan och kryddnejlika. Ölet jäser varmt och är ofta ofiltrerat och är då grumligt när du häller upp det i glaset. De flesta veteöl är milda och friska i smaken och har låg beska.

Eko weizen

Fina Nääs från Ydre kommun i södra Östergötland. För smått otroliga 20:20 kr får du…

Spring weiss

Ofrälse bryggeri i Skåne välkomnar våren med vete. Har väntat på våren och även lite…

O/O hefeweizen

Veteöl hör kanske inte vintermörkret till. Det tycker nog kanske inte O/O Brewing heller antar…

Birra Saggia

Veteöl från Italien som har ett fint halmgult lyster. Du känner fruktiga jästtoner som sedan…

Snausarve Wit

Ett fräscht veteöl som har friska toner och passar utmärkt en solig dag. Har prisats…

Ladda fler