Veteöl
Korn är det vanligaste sädesslaget vid öltillverkning. Undantaget är veteöl där man använder stora delar vete. I tysk veteöl måste minst 50 % vara vetemalt, oftast mer. I bryggningen används också speciella jäststammar som ger de typiska smakerna av banan och kryddnejlika. Ölet jäser varmt och är ofta ofiltrerat och är då grumligt när du häller upp det i glaset. De flesta veteöl är milda och friska i smaken och har låg beska.

Festweisse Weissbier

Riktigt god veteöl! Doften är underbar, många delar som vill vara med, och kommer fram hela tiden. Tar mig tid att njuta av doften en stund. Färgen är …

Brunehaut Blanche

Väldigt grumligt ljus färg med ton av lageröl färg. Fin skumkrona efter upphällning som försvinner snabbt. Doft av honung och tydlig citrus. Len och mjuk smak utan …

Belgian witbier

Belgisk smakrik veteöl från Poppels 👍 Lite smågrumlig gulaktig färg. Skummet pockar på uppmärksamhet, även om den försvinner relativt snabbt. Doften är mjukt trevlig och man vill …

Alaryk Blanche Betyg 5.0

Från ett nytt modernt bryggeri I Frankrike Brasserie Alaryk kommer en veteöl med namnet Alaryk Blanche. Blandat mottagande på ölprovningen. Oklar gul färg med med kryddig doft smak …

Allagash White

Snacka om att gilla utmaningar! 1995 bestämde sig Rob Tod för att starta ett bryggeri i Maine USA. I en tid där lageröl dominerar ölkulturen bestämmer sig …

Sommarvete

Veteöl från Jämtland har fått höga betyg i en tidning så den hamnade i korgen. Pratar här om sommarvete från Östersunds nya ångbryggeri. Gul grumlig fin färg. …
Ladda fler