En länge mytomspunnen belgiskt quadrupel klosterale som endast bryggs av
munkar i det Sixtinska klostret i Westvleteren, södra Belgien. Länge ansedd
som världens godaste öl med extremt hög efterfrågan då man länge bara kunde
köpa den på klostret i Belgien och då var man tvungen att förbeställa den
månader i förväg. Kolla gärna in https://youtu.be/ZI9P4N-un4g för en liten
inblick i Belgisk ölkultur och Westvleteren.
Nu till ölen. Den har en härlig krona som håller sig relativt länge för att
vara en öl på dryga 10 % alkohol. Med en doft av mandelmassa och
bikarbonatsbröd blandat med Björnklister så är det svårt att föreställa sig
den fantastiska smaken. Ölen är en symfoni av smaker som nästa bråkar om
vem som ska ta överhanden. Mörk choklad, nyjäst bröd, vanilj och
Schwatzvalttårta sköljs ner med en touch av cognac eller varför inte punch
i den något spritiga eftersmaken. Smaken ligger sedan kvar länge och ger
valuta för varenda sekund som munkarna lagt ner på att brygga den.